AgroExact introduceert AtmoNetwork: Niet investeren in eigen weerstations, maar een unieke dienst op lokale weersinformatie.

Sinds 2017 onderzoek AgroExact hoe zoveel mogelijk agrariërs voorzien kunnen worden van lokale weer- en bodeminformatie. Met die informatie kunnen adviezen opgesteld worden, zodat belangrijke beslissingen zo goed mogelijk genomen kunnen worden.

Telers moeten namelijk veel beslissingen baseren op de actuele weersomstandigheden. Is een actie nodig? Wanneer kan ik die het beste uitvoeren? Een verkeerde beslissing kan veel geld kosten. De huidige weersinformatie wordt echter vaak gebaseerd op KNMI-metingen, al snel afkomstig van enkele tientallen kilometers verderop. Terwijl het weer sterk kan verschillen op korte afstand.

Het lokaal meten van de omstandigheden is dus een must. Daarom lanceert AgroExact: AtmoNetwork. AgroExact verspreidt het zelf ontwikkelde, hoogwaardige meetstation genaamd ‘AtmoExact’ over het land, in de vorm van een netwerk.

Lees hier u AtmoNetwork voor u interessant kan zijn.